Szigethalmi bölléres
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
60 dkg
tarja |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
72 |
4 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
1 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
pirospaprika |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A szeletelt tarját kiverjük és széleit bevagdossuk. A fűszerekkel mindkét oldalát beszórjuk. A félkarikára vágott hagymával, kiolajozott tűzálló tálba rétegezzük. A tetejére hagyma kerüljön. A tálat szorosan lefedjük alufóliával, majd 2 napra hűtőbe tesszük. Nem kell forgatni. 200 fokra előmelegített sütőben, háromnegyed órát sütjük, majd a fóliát levéve a tetejét megpirítjuk.
Ha nem érleljük, nem lesz az igazi.
Kenyérrel vagy burgonyapürével tálaljuk. Savanyúságot, zöldsalátát adjunk hozzá.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)