Szigethalmi bölléres
			
			
				 
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | kalória (kcal)
 | fehérje (g)
 | zsír (g)
 | szénhidrát (g)
 | rost (g)
 | koleszterin (mg)
 | 
								
					| 60 dkg				
		tarja | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 72 | 
				
						
					| 4 fej				
		vöröshagyma   | 40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 | 
				
						
					| 1 evőkanál				
		olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| ízlés szerint				
		bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| ízlés szerint				
		pirospaprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| ízlés szerint				
		konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
		| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | 
		 
		
		
						
			A szeletelt tarját kiverjük és széleit bevagdossuk. A fűszerekkel mindkét oldalát beszórjuk. A félkarikára vágott hagymával, kiolajozott tűzálló tálba rétegezzük. A tetejére hagyma kerüljön. A tálat szorosan lefedjük alufóliával, majd 2 napra hűtőbe tesszük. Nem kell forgatni. 200 fokra előmelegített sütőben, háromnegyed órát sütjük, majd a fóliát levéve a tetejét megpirítjuk.
Ha nem érleljük, nem lesz az igazi. 
Kenyérrel vagy burgonyapürével tálaljuk. Savanyúságot, zöldsalátát adjunk hozzá.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)