Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Savanyúkáposztán sült csülök

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 150 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Római tál, Sós, Savanyú, Meleg, Zöldség, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
60 dkg savanyúkáposzta 20 1.1 0.2 3.4 2.1 0
1 db csülök  328 16 29 0.3 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hátsó csülköt kicsontozzuk és tenyérnyi darabokra vágjuk. Sóval, borssal ízesítjük. A kis kockára vágott szalonnát, a finomra vágott hagymával összepirítjuk, majd a rövidebb szálakra vágott káposztával, a felszeletelt sárgarépával, a finomra tört fűszerekkel elkeverjük. Római tálba terítjük és a csülökdarabokat a tetejére tesszük. A tálat lefedve, hideg sütőben, 200 fokon másfél órát sütjük. A fedőt levéve, még fél órát hagyjuk pirulni.
Tócsnival és ízlés szerint, sült zöldségekkel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)