Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Káposztás csülök cseréptálban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 220 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Csőben sült, Főtt, Kemence, Kukta, Római tál, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál borsikafű 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1.5 kg savanyúkáposzta 20 1.1 0.2 3.4 2.1 0
1 db füstölt csülök 366 17.2 33 0.1 0 0
1 db csülök  328 16 29 0.3 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A füstölt csülköt egy éjszakára beáztatjuk, majd másnap friss vízben feltesszük főni. Fél óra főzés után mellétesszük a nyers csülköt is. Kb egy óra alatt elkészül. Közben a félfőre vágott hagymát, a néhány vágással rövidebbre vágott és szükség szerint kimosott káposztát összekeverjük a fűszerekkel és a felét, egy előre beáztatott, római tálba terítjük. A langyosra hűlt csülköket kicsontozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. Beborítjuk a megmaradt káposztával. Hideg sütőben 180 fokon másfél órát sütjük. Ekkor a fedőt levesszük és a húsdarabokat kivesszük, a tejfölt a káposzta tetejére simítjuk, a csülköket, úgy hogy a bőrük felfelé nézzen, ráhelyezzük. 200 fokra emelve a hőfokot, visszatesszük a sütőbe és pirosra sütjük.
Friss, puha kenyérrel és még tejföllel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)