Olivás-rozmaringos csirkecomb (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Alufólia, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, tavaszi-koranyári receptverseny, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd bekenjük az olajjal elkevert mustárral. Két órát állni hagyjuk, majd tepsibe tesszük. Köré szórjuk, a hajóba vágott és a lecsepegett mustáros olajjal elkevert burgonyát, a szétszedett, de nem meghámozott fokhagymát és melléfektetjük a rozmaringágakat. Ráöntjük a bort, ha retsinát használunk, görögös ízt ad az ételnek, majd 180 fokra előmelegített sütőben, bő órát sütjük. A fóliát levéve, megszórjuk az olívabogyóval és 20 perc alatt pirosra sütjük. Salátával vagy idénysavanyúsággal tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||