Joghurtos csirkemell sütőben
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 csokor
újhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
10 dkg
karaván sajt |
312 |
16.5 |
26.4 |
1.7 |
0 |
96 |
1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
1 kávéskanál
rozmaring |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
kakukkfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
5 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
4 dl
joghurt |
52 |
3.2 |
2.7 |
3.8 |
0 |
0 |
50 dkg
csirkemell |
110 |
24.7 |
1 |
0.5 |
0 |
60 |
25 dkg
erdei gomba |
41 |
5.7 |
0.4 |
3.8 |
6 |
0 |
2 db
cukkíni |
31 |
1.5 |
0.4 |
5.3 |
0.8 |
0 |
12 szelet
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A csirkemellet kicsontozzuk, majd lapjában félbe vágjuk. A sóval, borssal és zúzott fokhagymával elkevert joghurtban bepácoljuk. Hűtőben egy éjszakát pihentetjük. Másnap a felhevített olajban a felkarikázott újhagymát és a felszeletelt gombát összepirítjuk, majd a fűszereket belekeverve zsírjára sütjük. A csirkemell lecsepegtetett páclevét, a felvert tojásokat és a lereszelt cukkínit hozzákeverjük. Egy sütőformát a baconszeletekkel kibélelünk, majd a lecsepegtetett csirkemellet és a mártást rétegezve bele terítjük. A maradék szalonnaszeletekkel befedjük és a bacon szélét ráhajtjuk. Fóliával lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben, fél órát sütjük. A formát kicsit hűlni hagyjuk, majd a húskészítményt kiborítjuk. A lecsurgó levet leöntjük és a húsrakottas tetejét a reszelt sajttal meghintjük. 10 percre visszatesszük a 200 fokra hevített sütőbe, ha a sajt ráolvadt, pirított újburgonyával és friss salátával tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)