Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Egyben sült csirkemell lecsóval

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 110 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

Egyben sült csirkemell
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db csontos csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Lecsó a csirkemellhez
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 késhegynyi köménymag 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Egyben sült csirkemell
Egy evőkanál olajba elkeverjük a sót, a borsot és az összezúzott fokhagymát. Ezzel a masszával bekenjük a csirkemellek minden oldalát, lehetőleg a bőre alá is jusson. A csirkemelleket tepsibe tesszük, mellédobjuk a durvára vágott hagymát, aláöntjük a bort, egy deci vizet és az olajat. A tepsit alufóliával szorosan lefedjük, 160 fokra előmelegített sütőben, egy órát pároljuk, ekkor a fóliát levéve, a sütő hőmérsékletét 190 fokra növelve, a szaftjával locsolgatva, a bőr pirulásáig sütjük. A bőrös húst a mellcsontról lefejtjük és ferdén felszeletelve tálaljuk.
Különböző mártásokkal adhatjuk asztalra, kímélő ételként burgonyapürével és kompóttal tálalhatjuk. Hidegen, a csontra visszahelyezve a büféasztal része lehet.

Lecsó a csirkemellhez
Az olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd átsütjük rajta a kockára vágott paprikát. Hozzáadjuk a fűszereket és a kockára vágott paradicsomot. A pirospaprika ízlésünk szerint lehet csípős is. Nagy lángon, inkább sütve, mint párolva hagyjuk besűrűsödni. Kicsit más íze lesz, mint a hagyományos lecsónak, de a semleges ízű csirkemell mellé így jobban illik. A felszeletelt csirkemell mellé kanalazva, vegyes körettel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)