Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirke fajita

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Párolt, Wok, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint tortilla 0 ? ? ? ? ?
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
1 kávéskanál cayenni bors 0 0 0 0 0 0
2 teáskanál chilipor 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál zsálya 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál római kömény 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajban a lebőrözött, kicsontozott és vékony csíkokra vágott csirkemellet az egyik fej finomra vágott hagymával kevergetve süssük 10 percig. Ekkor hozzáadjuk a fűszereket, a kis darabokra vágott paprikát, hagymát, a zúzott fokhagymát és felöntve az alaplével kis lángon, addig főzzük, amíg minden megpuhul.
Tortillába tekerve, salátával adjuk asztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)