Mustáros-hagymás csirkemell baconba csomagolva
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 dkg
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
3 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
4 evőkanál
mustár |
169 |
5.7 |
6.4 |
22 |
0 |
0 |
3 db
csirkemell |
110 |
24.7 |
1 |
0.5 |
0 |
60 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A szeletelt baconnel kibélelünk egy tűzálló tálat vagy tepsit. A széleken hagyjuk kissé túllógni. Kenjük át a mustár felével, majd terítsük rá, a lapjában félbevágott sóval, borssal meghintett csirkemell szeleteket. Kenjük rá a mustár másik felét és borítsuk be a vékonyra szelt hagymával. Ezt is sózzuk, borsozzuk meg. Hajtsuk vissza a bacont, majd a tetejét is fedjük be baconszeletekkel. A tálat alufóliával szorosan lefedve, 180 fokos sütőben pároljuk 45 percig. A fóliát levéve, 200 fokon pirítsuk, még 20 percig. 10 percig pihentessük, majd a szalonnával borított húst tegyük deszkára. A kisült léből készítsük szaftot vagy más ételhez használjuk fel.
Ujjnyira szeletelve, rizzsel vagy burgonyával és sok salátával tálaljuk.
Hidegen vágjuk vékony szeletekre, hidegtálra vagy szendvicsbe kiváló.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)