Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Egybensült fokhagymás sertéslapocka

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 130 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Tizórai gyerekeknek , Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Kemence, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1.5 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint köménymag 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 fej fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1.5 kg lapocka (sertés)  286 17.5 23.9 0.3 0 72
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kicsontozott lapockát a vékony csíkokra vágott fokhagymával megtűzdeljük, majd a só, bors, babér, kömény fűszerkeverékkel bedörzsöljük. Konyhai zsineggel gusztusos hengeré kötjük. Rácsos sütőedénybe helyezzük. Nekem egy lábos, tortaráccsal, nagyon bejött. Aláöntjük a bort és ugyanannyi vizet, majd 200 fokos sütőbe tesszük. Fél órát sütjük, majd átfordítjuk, közben a szaftjával locsoljuk meg. Újabb fél óra múlva vissza fordítjuk és húsz percenként meglocsolva, két órát sütjük. A szaftját, forró vízzel pótoljuk. Tálra téve, fóliával letakarva, 15 percig pihentessük tálalás előtt. Frissen, párolt káposztával és főtt burgonyával tálaljuk, de hidegen káposztasalátával és kenyérrel is isteni. Sőt, a másnapi szendvicsben sem utolsó.
Igazi, sok fős hétvégi ebéd. Persze nem vegetáriánusoknak.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)