Egybensült fokhagymás sertéslapocka (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Pákász A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Tizórai gyerekeknek , Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Kemence, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A kicsontozott lapockát a vékony csíkokra vágott fokhagymával megtűzdeljük, majd a só, bors, babér, kömény fűszerkeverékkel bedörzsöljük. Konyhai zsineggel gusztusos hengeré kötjük. Rácsos sütőedénybe helyezzük. Nekem egy lábos, tortaráccsal, nagyon bejött. Aláöntjük a bort és ugyanannyi vizet, majd 200 fokos sütőbe tesszük. Fél órát sütjük, majd átfordítjuk, közben a szaftjával locsoljuk meg. Újabb fél óra múlva vissza fordítjuk és húsz percenként meglocsolva, két órát sütjük. A szaftját, forró vízzel pótoljuk. Tálra téve, fóliával letakarva, 15 percig pihentessük tálalás előtt. Frissen, párolt káposztával és főtt burgonyával tálaljuk, de hidegen káposztasalátával és kenyérrel is isteni. Sőt, a másnapi szendvicsben sem utolsó. Igazi, sok fős hétvégi ebéd. Persze nem vegetáriánusoknak. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||