Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sonkával és túróval töltött csirkemell

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Húsvét, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
10 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
1 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
25 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
20 dkg füstölt sonka 203 15 15 0.3 0 95
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet kifilézzük, majd lapjában félbe vágjuk. Fólia alatt nagy szeletekké verjük. Alufóliát olajjal megkenünk és a bacont ráterítjük. A közepére tesszük a csirkemellszeleteket. A vöröshagymát a túrót és a sonkát húsdarálón áteresztjük és rúddá formáljuk. A rúdra hajtjuk a csirkemellet, majd a baconnal összefogjuk. Végül az alufóliát szaloncukorszerűen rátekerjük. Tepsibe helyezzük, kevés vizet öntünk alá és 180 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük.
Kicsit pihentetve, ferdén felszeletelve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)