Sonkával és túróval töltött csirkemell (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Terka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Húsvét, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
10 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
1 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
25 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
20 dkg füstölt sonka 203 15 15 0.3 0 95
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet kifilézzük, majd lapjában félbe vágjuk. Fólia alatt nagy szeletekké verjük. Alufóliát olajjal megkenünk és a bacont ráterítjük. A közepére tesszük a csirkemellszeleteket. A vöröshagymát a túrót és a sonkát húsdarálón áteresztjük és rúddá formáljuk. A rúdra hajtjuk a csirkemellet, majd a baconnal összefogjuk. Végül az alufóliát szaloncukorszerűen rátekerjük. Tepsibe helyezzük, kevés vizet öntünk alá és 180 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük.
Kicsit pihentetve, ferdén felszeletelve tálaljuk.