Mustáros-hagymás csirkemell baconba csomagolva (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Húsvét, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Kemence, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A szeletelt baconnel kibélelünk egy tűzálló tálat vagy tepsit. A széleken hagyjuk kissé túllógni. Kenjük át a mustár felével, majd terítsük rá, a lapjában félbevágott sóval, borssal meghintett csirkemell szeleteket. Kenjük rá a mustár másik felét és borítsuk be a vékonyra szelt hagymával. Ezt is sózzuk, borsozzuk meg. Hajtsuk vissza a bacont, majd a tetejét is fedjük be baconszeletekkel. A tálat alufóliával szorosan lefedve, 180 fokos sütőben pároljuk 45 percig. A fóliát levéve, 200 fokon pirítsuk, még 20 percig. 10 percig pihentessük, majd a szalonnával borított húst tegyük deszkára. A kisült léből készítsük szaftot vagy más ételhez használjuk fel. Ujjnyira szeletelve, rizzsel vagy burgonyával és sok salátával tálaljuk. Hidegen vágjuk vékony szeletekre, hidegtálra vagy szendvicsbe kiváló. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||