Mustáros-hagymás csirkemell baconba csomagolva (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Húsvét, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Kemence, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
3 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
3 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szeletelt baconnel kibélelünk egy tűzálló tálat vagy tepsit. A széleken hagyjuk kissé túllógni. Kenjük át a mustár felével, majd terítsük rá, a lapjában félbevágott sóval, borssal meghintett csirkemell szeleteket. Kenjük rá a mustár másik felét és borítsuk be a vékonyra szelt hagymával. Ezt is sózzuk, borsozzuk meg. Hajtsuk vissza a bacont, majd a tetejét is fedjük be baconszeletekkel. A tálat alufóliával szorosan lefedve, 180 fokos sütőben pároljuk 45 percig. A fóliát levéve, 200 fokon pirítsuk, még 20 percig. 10 percig pihentessük, majd a szalonnával borított húst tegyük deszkára. A kisült léből készítsük szaftot vagy más ételhez használjuk fel.
Ujjnyira szeletelve, rizzsel vagy burgonyával és sok salátával tálaljuk.
Hidegen vágjuk vékony szeletekre, hidegtálra vagy szendvicsbe kiváló.