Báránycsülök zöldségekkel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Húsvét, Hétvégi ebéd, Buli, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A fűszereket, a finomra vagdalt fokhagymát, a negyedelt hagymát és a csülköket edénybe tesszük és ráöntjük a bort, egy éjszakán át pihentessük a hűtőben. Legalább egyszer forgassuk meg. Másnap, a lecsöpögtetett és letörölgetett csülköket sózzuk, borsozzuk meg és a felhevített olajba süssünk rájuk barna kérget. Öntsük alá a páclevet, a fűszerekkel és hagymával együtt. Forraljuk fel és takarékon, fedő alatt, mindig csak kevés forró vizet aláöntve, főzzük, majdnem puhára. Az utolsó 20 percre tegyük mellé a darabokra vagdalt zöldségeket. Csak a burgonyának kell átfőnie, így azt belerakhatjuk előbb is, a többi maradhat roppanós. Végül a puha csülköt előmelegített tálra tesszük, körbe rakjuk a zöldségekkel. A megmaradt levét átszűrjük, ha szükséges beforraljuk és a ribizlilekvárt belekeverve mártásoscsészében adjuk asztalra. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||