Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ribizlis máktorta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Buli, Tészták, Édességek, Desszert, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Savanyú, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 db piros ribizli 38 0.6 0.2 7 3.5 0
5 dkg mák 537 20.5 38.2 23.9 10 0
igény szerint zselatinpor 0 85 0.1 0 0 0
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db vaníliarúd ? ? ? ? ? ?
15 db cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 csapott kávéskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
30 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 pohár joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliarúd kikapart belsejét, a citrom héját, a joghurtot, a tojást, az olajat, a pálinkát és egy csipet sót keverjünk össze. Adjuk hozzá a darált mákot és keverjük össze, majd forgassuk bele óvatosan a megmosott, lecsepegtetett ribizlit vigyázva, hogy ne törjük össze a szemeket. Az egészet tegyük egy kivajazott és kilisztezett kapcsos tortaformába és előmelegített sütőben süssük meg kb. 30 perc alatt. A tortát formában hagyva pihentessük 10 percig, majd vegyük ki a formából és hagyjuk teljesen kihűlni. A hideg torta tetejét szórjuk meg porcukorral és díszítsük zselatinba mártott ribizlivel és citromfűvel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)