Túrós-őszibarackos rétes
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
3 db
őszibarack |
41 |
0.7 |
0.1 |
9 |
1.7 |
0 |
3 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 kávéskanál
citromhéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 csomag
vaníliás cukor |
400 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
4 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
50 dkg
tehéntúró (félzsíros) |
62 |
3.2 |
3.3 |
4.8 |
0 |
0 |
2 csomag
réteslap |
348 |
11.6 |
1.2 |
72.1 |
0.7 |
0 |
2 evőkanál
búzadara |
0 |
9.4 |
1 |
73.4 |
7.2 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A tojások sárgáját a cukorral, a citrom reszelt héjával és a darával kikeverjük, majd hozzáadjuk az áttört túrót. Végül a tojások, csipet sóval, keményre vert habját is beleforgatjuk, az előzőleg meghámozott, kimagozott és kockára vágott őszibarackkal együtt.
Az egyik réteslapot enyhén nedves konyharuhára terítjük, rétegenként megcsöpögtetjük az olvasztott vajjal, majd a töltelék felét az egyik hosszanti szélére halmozzuk. A két rövidebb szélén egy-egy csíkot szabadon hagyunk, ezt behajtjuk és a tésztát a konyharuha segítségével szorosan feltekerjük, majd sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük. A második csomaggal is így járunk el. A tetejét is lekenjük olvasztott vajjal és előmelegített sütőben, 190 fokon kb. húsz perc alatt aranybarnára sütjük.
Langyosan vágjuk szeletekre, tálalás előtt meghinthetjük vaníliás porcukorral.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)