Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tiroli mákos rétes

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Farsang, Hétvégi ebéd, Buli, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Édes, Gabonafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kávéskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál baracklekvár ? ? ? ? ? ?
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
15 dkg mák 537 20.5 38.2 23.9 10 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 evőkanál almaecet ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
20 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Szitáljuk át a lisztet és egy csipet sót és dolgozzuk össze a vajjal, a tejföllel, valamint az ecettel. Tegyük a tésztát hűtőbe, 1 órára.
Addig melegítsük fel a tejet cukorral, majd adjuk hozzá a mákot, a citrom reszelt héját és a baracklekvárt. Főzzük pár percig, amíg besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről.
A tésztát nyújtsuk ki vékonyra, kenjük meg a töltelékkel, és szorosan tekerjük fel. Kenjük meg felvert tojással. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük és süssük meg 180 fokon, szép pirosra. Másnap sem szárad ki.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)