| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 csipet konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kiskanál citromhéj | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 5 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| 5 dkg mazsola | 287 | 2.4 | 0 | 65 | 5.4 | 0 |
| 1 csomag vaníliás cukor | 400 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 20 dkg cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 10 dkg vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| 4 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 50 dkg félzsíros tehéntúró | 500 | 0.2 | 55 | 0.4 | 0 | 0 |
| 30 dkg finommetélt | 376 | 13.1 | 1.8 | 76.8 | 0.5 | 68 |
| 1 csomag réteslap | 348 | 11.6 | 1.2 | 72.1 | 0.7 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Előírás szerint főzzük meg a finommetéltet és hagyjuk kihűlni. Az áttört túrót keverjük el a tojások sárgájával, a vaníliáscukorral, a cukor felével, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal és a megmosott mazsolával. Keverjük hozzá a finommetéltet. A tojások fehérjét verjük kemény habbá egy csipet sóval és a maradék cukorral, majd óvatosan forgassuk bele a masszába. Egy tepsit kenjünk ki olvasztott vajjal és béleljük ki az egyik réteg réteslappal. A réteslapok közé is csepegtessünk vajat. Terítsük bele a habos masszát, majd fedjük le a réteslap másik felével. A tetejét is kenjük meg vajjal és 175 fokos, előmelegített sütőben, 45 perc alatt süssük pirosra.