Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Linzertorta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 180 perc
Munkaidő: 45 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Csőben sült, Édes, Hideg, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
20 dkg búzaliszt 350 12.3 1.3 76.3 4.4 0
15 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
1 kávéskanál keserűlikőr ? ? ? ? ? ?
1 csipet szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
15 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
15 dkg mandula 610 27.6 52.2 6.8 9.8 0
1/4 üveg ribizli lekvár 251 0.2 0 61.6 0 0
1 adag tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1/2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hámozatlan mandulát őröljük meg. Adjuk hozzá a tészta többi összetevőjét és gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze. Csomagoljuk fóliába és tegyük néhány órára hideg helyre. Lisztezett gyúródeszkán a tészta egyik felét nyújtsuk tortaforma nagyságúra, másik feléből nyújtsunk csíkokat. A tortaformát kenjük ki vajjal és hintsük meg liszttel. Tegyük a kinyújtott tésztát a tortaformába és igazgassuk el úgy, hogy a tészta széle fedje a forma oldalát is. Kenjük a lekvárt a tésztára és a csíkokból készítsünk a tortánkra rácsot. 1/2 tojássárgáját keverjünk el kevés tejjel és kenjük meg vele a tésztacsíkokat. Helyezzük előmelegített sütőbe és 30 perc alatt süssük meg.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)