Linzertorta
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 teáskanál
sütőpor |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 20 dkg
búzaliszt |
350 |
12.3 |
1.3 |
76.3 |
4.4 |
0 |
| 15 dkg
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
| 1 csomag
vaníliás cukor |
400 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 1 kávéskanál
keserűlikőr |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 csipet
szegfűszeg |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 kávéskanál
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 15 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 15 dkg
mandula |
610 |
27.6 |
52.2 |
6.8 |
9.8 |
0 |
| 1/4 üveg
ribizli lekvár |
251 |
0.2 |
0 |
61.6 |
0 |
0 |
| 1 adag
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 1/2 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
| 1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A hámozatlan mandulát őröljük meg. Adjuk hozzá a tészta többi összetevőjét és gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze. Csomagoljuk fóliába és tegyük néhány órára hideg helyre. Lisztezett gyúródeszkán a tészta egyik felét nyújtsuk tortaforma nagyságúra, másik feléből nyújtsunk csíkokat. A tortaformát kenjük ki vajjal és hintsük meg liszttel. Tegyük a kinyújtott tésztát a tortaformába és igazgassuk el úgy, hogy a tészta széle fedje a forma oldalát is. Kenjük a lekvárt a tésztára és a csíkokból készítsünk a tortánkra rácsot. 1/2 tojássárgáját keverjünk el kevés tejjel és kenjük meg vele a tésztacsíkokat. Helyezzük előmelegített sütőbe és 30 perc alatt süssük meg.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)