Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Banános tekercs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Uzsonna, Desszert, Teaparti, Meleg nyári napokra, Buli, Szilveszter, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Főtt, Édes, Hideg, Tésztafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök, Tojás
Hozzávalók

Banános tekercs
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
4 dkg kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
6 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
6 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1/2 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 db banán 105 1.3 0.1 24.2 2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Krém
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
15 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
25 dkg margarin (70% zsírtartalmú) 294 2.6 30 3 0 109
2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Csokoládémáz
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 evőkanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
4 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál tojásfehérje 14 3 0.1 0.2 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Banános tekercs
A tojássárgáját, a cukrot, a kakaót és a sütőport habosra keverjük. Ezután a kemény habbá vert tojásfehérjét, a lazán belekeverjük. Sütőpapírt fektetünk egy tepsibe és rásimítjuk a tésztát, majd előmelegített sütőben, 175 fokon 20 perc alatt megsütjük. Ha megsült, konyharuhával feltekerjük. Kihajtjuk a kihűlt piskótát, rákenjük a fehér, majd a barna krémet. A banánt beleteszem és feltekerem. Hűtőben megdermesztem és csokoládémázzal bevonom. Tálalás előtt ferdén szeletelem.

Krém
A tojást, a tejet és a lisztet simára keverem, sűrűre főzöm és kihűtöm. Kikeverem a margarint és a porcukrot, majd a kihűlt krémmel összekeverem. A krémet megfelezem, egyik felébe a vaníliás cukrot, a másikba egy kanál kakaót keverek.

Csokoládémáz
A vajat felolvasztjuk és oldódásig keverjük benne a cukrot és a kakaóport, ha kissé lehűlt egyneművé keverjük a tojásfehérjével, langyosan kenjük a kihűlt tésztára.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)