Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kávés muffin

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Csőben sült, Édes, Meleg, Hideg, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
15 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 evőkanál instant kávé ? ? ? ? ? ?
1/2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
10 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Vajazzuk ki a muffinformát vagy béleljük ki papirkapszlival. Melegítsük be a sütőt 180 fokra, lehetőleg nem légkeverésesre, mire összekeverjük a tésztát, jó is lesz.
Az olajat a cukorral robotgéppel keverjük ki. Ezután keverjük hozzá a tojásokat. A kávéport langyos tejben oldjuk fel, majd adjuk hozzá a cukros masszához. Külön edényben keverjük össze a lisztet, a pirított, darált diót és a sütőport. Fakanállal forgassuk össze a lisztes keveréket az olajos masszával. A formákat csak a kétharmadáig töltsük meg és kb. fél órát süssük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)