Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Libacomb vörösboros káposztával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb szárnyas 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Párolt, Kukta, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

Sült libacomb
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint majoránna 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 db libacomb 198 18.5 13.6 0.3 0 84
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Vörösboros káposzta
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 evőkanál ribizli lekvár 251 0.2 0 61.6 0 0
2 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 fej lilakáposzta 32 1.7 0.2 5.7 2.5 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 evőkanál vörösborecet ? ? ? ? ? ?
1/2 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Sült libacomb
A libacombokat sóval, borssal, majorannával bedörzsöljük, és párolórácsra, kuktába tesszük. Mellédobjuk a megtisztított, megroppantott fokhagymát és kevés vizet aláöntve fél órát pároljuk. A megpuhult húst áttesszük egy tepsibe, aláöntjük a lezsírozott levét és forró sütőben megpirítjuk.
A vörösboros káposztával és főtt burgonyával tálaljuk.

Vörösboros káposzta
A kisült zsiradékot átöntjük egy serpenyőbe. Karamellizáljuk rajta a cukrot és ezen üvegesre pároljuk a félfőre vágott hagymát, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott, előzetesen besózott, vörös káposztát. Fedő alatt félpuhára pároljuk. Tört szegfűszeggel, borssal, vörösborecettel, száraz vörösborral ízesítjük és majdnem puhára pároljuk. Végül hozzáadjuk a meghámozott, apró kockára vágott almát és a ribizlidzsemet. Nagy lángon levét elforraljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)