Részeges csülök
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 db
bőrös hátsó csülök |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
3 db
babérlevél |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
10 szem
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 fej
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
2 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A csülköt besózzuk, kuktába tesszük majd a felszeletelt hagymát hozzáadva, a babért és a borsot mellédobva, leöntjük a borral. Sípolástól számított 30 percig főzzük. A levéből kivesszük, egyik oldalán felhasítjuk és a csontot kivesszük. Bőrével felfelé kiterítjük. A bőrt bevagdossuk és a két csülökszeletet tepsibe tesszük, mellédobjuk a megtisztított, de egyben hagyott fokhagymát, majd a levével leöntjük. Előmelegített sütőben, a levével locsolgatva pirosra sütjük.
Párolt káposztával, tepsis burgonyával és vegyes savanyúsággal kínáljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)