Borban párolt sertéscomb
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
80 dkg
sertéscomb |
160 |
17.5 |
23.9 |
0.3 |
0 |
70 |
2 evőkanál
libazsír |
897 |
0.5 |
99 |
0 |
0 |
107 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
2 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
2 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A sertéscombot vékony szeletekre vágjuk és gyengéden kiverjük. Mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk és a borral leöntve 2-3 órán át, hűtőben, érleljük. Lecsepegtetve, meghintjük, kevés liszttel. A felforrósított zsíron pirosra sütjük, majd lecsepegtetve, félre tesszük. A citromot uborkagyalun felszeleteljük. A hússzeleteket, két-két szelet citromot téve közéjük, beáztatott római tálba fektetjük. Rájuk öntjük a páclevet és a sütőzsiradékot, majd a tálat lefedve, sütőbe tesszük, 175 fokon, másfél órát sütjük. A húst, a citromszeletek nélkül, előmelegített tálra helyezzük és a megmaradt szafttal leöntve tálaljuk.
Burgonyapürét, párolt rizst vagy hercegnő burgonyát tálalhatunk mellé.
Savanyúságnak, céklát ajánlok.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)