Borban párolt sertéscomb (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Hirtelen sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A sertéscombot vékony szeletekre vágjuk és gyengéden kiverjük. Mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk és a borral leöntve 2-3 órán át, hűtőben, érleljük. Lecsepegtetve, meghintjük, kevés liszttel. A felforrósított zsíron pirosra sütjük, majd lecsepegtetve, félre tesszük. A citromot uborkagyalun felszeleteljük. A hússzeleteket, két-két szelet citromot téve közéjük, beáztatott római tálba fektetjük. Rájuk öntjük a páclevet és a sütőzsiradékot, majd a tálat lefedve, sütőbe tesszük, 175 fokon, másfél órát sütjük. A húst, a citromszeletek nélkül, előmelegített tálra helyezzük és a megmaradt szafttal leöntve tálaljuk. Burgonyapürét, párolt rizst vagy hercegnő burgonyát tálalhatunk mellé. Savanyúságnak, céklát ajánlok. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||