Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 80 találat

Gixer módosított franciasalátája

A kis kockára vágott zöldségeket sós vízben főzzük roppanósra, a levet ne öntsük ki, mert jó levesalap. A zöldségeket az apróra vágott almával, hagymával, uborkával keverjük el, de óvatosan, hogy semmi se törjön össze. A ... tovább

Kukoricás-babos-céklasaláta

A leöblített kukoricát és babot, a finomra vágott hagymával és a céklával elkeverjük, majd sóval és borssal ízesítjük. A tökmagolajjal megcsepegtetjük és jól összeforgatva, lehűtve tálaljuk. ... tovább

Ropogós csirkeszárny

A csirkeszárnyakat feldaraboljuk és a szárnyvégeket eltesszük, máshoz, pl. leveshez. A többi részt a porrá tört fűszerekkel és az olajjal összeforgatjuk. Több órát, esetleg egy éjszakán át, a hűtőben pihentetjük. Másnap a ... tovább

Csirke zöldbabbal és lime-mal

A csirkemellet kifilézzük és ceruzányi csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd az ötfűszerrel elkevert liszttel elkeverjük. A felesleget leszitáljuk. Adagonként, a felhevített olajban, megpirítjuk és tálba szedjük. A maradék ... tovább

Gyorséttermi bundázott csirkecomb

A csirkecombokat ketté vágjuk, majd kifilézzük. Egy éjszakára sós tejbe áztatjuk. Másnap gondosan lecsepegtetjük. A liszttel elkeverjük a fűszereket. A combokat a fűszeres liszt, tojás és az összetört kukoricapehely zsemlemorzsa ... tovább

Cajun bundázott csirkemell

A csirkemellet csíkokra vágjuk, majd a fűszerkeverékkel összeforgatjuk és pár órát, esetleg egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap a lisztből, a vodkából és a sütőporból, fél deci vízzel tésztát keverünk, majd a csirkemelleket ... tovább

Szines, zöldséges rizs

Egy evőkanál olajon megpirítjuk a rizst, majd sózva, borsozva felöntjük két pohár vízzel. A szokásos módon puhára pároljuk. Közben, a félretett olajon, megpirítjuk a finomra vágott hagymát, beleszórjuk a mélyhűtött ... tovább

Lilahagymás, lime-os kukoricasaláta

Félfőre vágjuk a hagymát és a lime levével és kevés sóval átforgatjuk. Fél órát pihenni hagyjuk, majd a lecsepegtetett kukoricával és a finomra vágott petrezselyemmel átkeverjük. Hidegen tálaljuk. ... tovább

Hideg libamáj kukoricasalátával

A májat erezzük ki és egy éjszakára áztassuk sós tejbe, Másnap csepegtessük le és gondosan itassuk le a nedvességet róla. Kezdjük a zsírt melegíteni, a meleg, de nem forró zsiradékba helyezzük bele a májat. Fedő alatt 10 percig ... tovább

Majonézes, kukorciapelyhes csirkemell

A csirkemellet csíkokra vágjuk. A fűszerekkel elkevert majonézzel összeforgatjuk. Az összetört kukoricapehelybe panírozzuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 10 percig sütjük 200 fokon, majd átfordítjuk és még tíz percig ... tovább
cimkék