Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hideg libamáj kukoricasalátával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Buli, Karácsony, Bálint nap, Sült, Hideg, Sós, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

Hideg libamáj kukoricasalátával
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 kávéskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
60 dkg libazsír 897 0.5 99 0 0 107
50 dkg libamáj 130 16.4 4.3 6.3 0 515
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Kukoricasaláta
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 doboz csemegekukorica 128 4.7 1.6 23.6 3.7 0
1 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Hideg libamáj kukoricasalátával
A májat erezzük ki és egy éjszakára áztassuk sós tejbe, Másnap csepegtessük le és gondosan itassuk le a nedvességet róla. Kezdjük a zsírt melegíteni, a meleg, de nem forró zsiradékba helyezzük bele a májat. Fedő alatt 10 percig és fedő nélkül is 10 percig süssük. Tegyük tálba és a zsírt rászűrve hagyjuk kihűlni.
Vékonyra szeletelve a kukoricasalátával körítve tálaljuk.

Kukoricasaláta
A hozzávalókból tartármártást keverünk, majd a lecsepegtetett kukoricát beleforgatjuk. Tálalás előtt hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)