Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ropogós csirkeszárny

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl vodka 0 ? ? ? ? ?
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
2 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg kukorica keményítő 349 0 0 85 0 0
1,5 kg csirkeszárny  132 20.9 5.2 0.5 0 60
1 teáskanál kurkuma 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál chilipor 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál fokhagyma granulátum 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál koriander (mag) 0 ? ? ? ? ?
6 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkeszárnyakat feldaraboljuk és a szárnyvégeket eltesszük, máshoz, pl. leveshez. A többi részt a porrá tört fűszerekkel és az olajjal összeforgatjuk. Több órát, esetleg egy éjszakán át, a hűtőben pihentetjük. Másnap a sóból, a keményítőből, a sütőporból, a vodkából és 1 deci vízből tésztát keverünk. A szárnydarabokat megmártva benne, bő, középforró olajban, aranybarnára sütjük. Sok salátát, sült burgonyát kínáljunk hozzá. Gyerekeknek is adhatjuk, az alkohol elpárolog a sütés alatt, de a panír, csodás, ropogós tésztává alakul tőle.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)