Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zánkai bőségtál

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 110 perc
Munkaidő: 40 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vegyes húsokból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Karácsony, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Bundázott , Sült, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 szelet füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
4 maréknyi sült burgonya 0 ? ? ? ? ?
8 evőkanál főtt rizs 130 2 0.3 28.2 0.4 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
igény szerint liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
6 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 db csülök  328 16 29 0.3 0 0
1 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
4 szelet tarja 0 0 0 0 0 72
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy kisebb első csülköt babérral, sóval, borssal, egy fej hagymával és 3 gerezd fokhagymával ízesített vízben puhára főzünk, majd a főzőélében hagyjuk kihűlni. Végül négy szeletre vágjuk. A tarját két gerezd fokhagymával, a mustárral és egy evőkanál olajjal készített páccal bekenve, egy éjszakát hagyjuk a hűtőben. Másnap sózzuk, borsozzuk, közvetlenül, sütés előtt. A szalonnát zsírjára sütjük, a kakastaréjokat félre tesszük, majd a zsiradékban a tarja és a csülökszeleteket megpirítjuk. Melegített tálra tesszük, a csirkemellet négy szeletre vágjuk, a szokásos módon bepanírozzuk és aranybarnára sütjük. Ezeket is a tálra tesszük. A félretett hagymát karikára vágjuk és liszttel meghintve lyoni hagymát sütünk. Ezt a csülökre halmozzuk. A tarjaszeletekre tükörtojást ültetünk. Köretként sült burgonyát és párolt rizst adunk.
Savanyúsággal kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)