Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gixer módosított franciasalátája

Nyomtatóbarát változat!
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
4 evőkanál friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
6 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
8 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
50 dkg mirelit kukorica 128 4.7 1.6 23.6 0 0
30 dkg lilahagyma ? ? ? ? ? ?
50 dkg főtt burgonya 77 2 0.01 17.5 2.2 0
30 dkg ecetes uborka ? ? ? ? ? ?
50 dkg alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
50 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
50 dkg sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kis kockára vágott zöldségeket sós vízben főzzük roppanósra, a levet ne öntsük ki, mert jó levesalap. A zöldségeket az apróra vágott almával, hagymával, uborkával keverjük el, de óvatosan, hogy semmi se törjön össze. A mártás hozzávalóit keverjük át, majd forgassuk össze a zöldségkeverékkel. Pár órára hűtsük be, majd ismét megkeverve tálaljuk. Szokásos franciasaláta helyett alapnak vagy száraz grillhúsok mellé köretnek ajánlom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)