Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zelleres burgonyasaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Köretek, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Bálint nap, Szilveszter, Karácsony, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 evőkanál balzsamecet ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 csokor angol zeller 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát héjában, sós vízben puhára főzzük. Még melegen megtisztítjuk és kis kockára vágjuk. A szárzellert, a leveleivel együtt, felcsíkozzuk. A balzsamecetet, az olajat, a zúzott fokhagymát, a reszelt lilahagymát, cukorral, sóval és borssal fűszerezve, az alaplét hozzáöntve, öntetté keverjük. Majd a meleg burgonyával összekeverjük. A salátát, hagyjuk érlelődni, hűtőbe,n két órát, majd grillezett vagy rántott húsok mellé kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)