Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Krémes burgonyasaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Köretek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Buli, Karácsony, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Böjt, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
5 dl marhaalaplé ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 csokor zellerzöld ? ? ? ? ? ?
1.5 kg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
1/2 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát, lehetőleg salátának valót, héjéban, sós vízben megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, majd fél centi vastagra szeljük. A vöröshagymát apróra vágjuk, elkeverjük a finomra vágott zöldfűszerekkel és egy tálba rétegezzük a burgonyával. Egy maréknyi krumplit félreteszünk. A felforrósított alaplébe zúzzuk a fokhagymát, hozzáadjuk a sót, a borsot, az ecetet, a fél citrom levét és a cukrot, majd a félretett burgonyát botmixerrel hozzázúzva a salátára öntjük. 4 órát, hidegen pihentetve tálaljuk. Tálalás előtt keverjük át, esetleg kevés olívaolajjal csepegtessük meg.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)