| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 5 dl marhaalaplé | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 3 evőkanál cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 3 evőkanál fehérborecet | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 kávéskanál fehérbors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 csokor koriander | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 csokor petrezselyemzöld | 61 | 4.4 | 0.4 | 9.8 | 4.3 | 0 |
| 1 csokor zellerzöld | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1.5 kg
burgonya |
94 | 2.5 | 0.2 | 20 | 2.5 | 0 |
| 1/2 db
citrom |
31 | 0.4 | 0.6 | 2.3 | 5.3 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A burgonyát, lehetőleg salátának valót, héjéban, sós vízben megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, majd fél centi vastagra szeljük. A vöröshagymát apróra vágjuk, elkeverjük a finomra vágott zöldfűszerekkel és egy tálba rétegezzük a burgonyával. Egy maréknyi krumplit félreteszünk. A felforrósított alaplébe zúzzuk a fokhagymát, hozzáadjuk a sót, a borsot, az ecetet, a fél citrom levét és a cukrot, majd a félretett burgonyát botmixerrel hozzázúzva a salátára öntjük. 4 órát, hidegen pihentetve tálaljuk. Tálalás előtt keverjük át, esetleg kevés olívaolajjal csepegtessük meg.