Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldbab saláta, hagymával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Köretek, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Buli, Böjt, Főtt, Édes, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Reform konyha, Hajón is elkészíthető, Hétvégi ebéd
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zsenge zöldbab szárát levágjuk és sóval, az egészben hagyott fokhagymagerezdekkel és a babérral ízesített vízben, roppanósra főzzük. Leszűrjük, de a levét ne öntsük ki és hideg vízzel öblítsük le, hogy ne puhuljon tovább. A lilahagymát vágjuk kockára és kevés sóval elkeverve, hagyjuk állni öt percig. A leszűrt lét ízesítsük ecettel, cukorral és frissen őrölt borssal. Tegyük bele a babot és a hagymát. Jól hűtsük be.
Lecsepegtetve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)