Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Majonézes burgonyasaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Köretek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Szabadban, Tizórai gyerekeknek , Buli, Böjt, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető, Édes
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 evőkanál zellerzöld ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 evőkanál porcukor 400 0 0 100 0 0
4 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
4 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
4 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
1 kg kiflikrumpli 0 ? ? ? ? ?
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
10 szem bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát és a zellert sóval, borssal és a babérral ízesített vízben puhára főzzük. A héjától megtisztítva vékony karikára vágjuk, a zellert vékony csíkokra metéljük. Majd a finomra vágott hagymával, tálba rétegezzük és sóval, borssal, ecettel és cukorral ízesített langyos vízzel leöntjük. Másnapig állni hagyjuk, végül gondosan lecsepegtetjük. A tojássárgájához hozzákeverjük a mustárt, a citromlét, sózzuk, borsozzuk, majd cseppenként hozzáadva az olajat, habverővel, majonézzé leverjük. Belekeverjük, a finomra vágott zellert és petrezselymet. Szükség szerint utánízesitve, hozzáforgatjuk a burgonyát. Jól behűtve tálaljuk.
Rántott vagy sült húsok mellé illő köret.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)