Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirke zöldbabbal és lime-mal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Buli, Hirtelen sült, Wok, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor snidling 27 3.6 0.7 1.6 1.1 0
2 teáskanál kukoricaliszt 349 9.6 3.1 70.2 5.5 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
2 evőkanál csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
2 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
30 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 teáskanál kínai ötfűszekeverék 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet kifilézzük és ceruzányi csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd az ötfűszerrel elkevert liszttel elkeverjük. A felesleget leszitáljuk. Adagonként, a felhevített olajban, megpirítjuk és tálba szedjük. A maradék zsiradékban a zöldbabot és az alaplét átforrósítjuk, ha megpuhult, a reszelt gyömbérrel, a második lime levével és reszelt héjával ízesítjük. Belekeverjük a húst, végül a zöldséget és összepároljuk. A mézet és a lisztet belekeverve felforraljuk. Metélőhagymával bőven meghintve, párolt rizzsel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)