Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 2965 találat

Somogyi szárazfánk

A cukrot, a tojássárgáját és a zsírt habosra keverjük a sóval és a lisztkupac közepébe öntjük. Kemény tésztává gyúrjuk, majd késfok vastagságúra nyújtjuk. Tenyérnyi rombuszokra vágjuk és olajban kisütjük. Porcukorral ... tovább

Rózsafánk

A tészta hozzávalóit kemény tésztává gyúrjuk, majd letakarva, 20 percig pihenni hagyjuk. Késfokvastagságúra nyújtjuk. Három különböző méretű pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A tésztakorongok szélét ollóval, több helyen ... tovább

Csúsztatott palacsinta, alaptészta

A vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük, majd a réteslisztet és a tejszínt is hozzáadjuk, végül beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét. Vajban csak az első oldalát sütjük meg, a szokásosnál ... tovább

Kelt palacsinta, alaptészta

A meglangyosított tejbe keverjük a cukrot és az elmorzsolt élesztőt. Felfuttatjuk, majd elkeverjük a liszttel és a sóval. Fél órát kelesztjük, majd, egy evőkanálnyi kivételével, belekeverjük az olajat és a szódavizet. Negyedórát ... tovább

Amerikai palacsinta

A tejbe belekeverjük a felolvasztott, de lehűlt vajat, a felvert tojásokat, a sót és a masszába forgatjuk a sütőporral összeszitált lisztet, sűrű, egyenletes masszát kell kapnunk. Forró palacsintasütőbe öntünk egy kis ... tovább

Chop suey

Ez az étel a tradicionális kínai konyhában nem létezik, valahol, Amerikában találták ki, de jó. A felhevített wokba öntsünk egy kanál olajat és a felvert tojásból süssünk rántottát, tegyük félre. A csirkemellet vágjuk vékony ... tovább
cimkék

Sajtos nokedli, käsespätzle

Az osztrák sípályákon a család egyik kedvence: Összekeverjük a lisztet a tejjel, a tojásokkal és egy teáskanál sóval és annyi szódával, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk. Addig keverjük, míg hólyagos lesz, majd állni ... tovább

Lucskos káposzta

A szalonnát apró kockára vágjuk és zsírjára sütjük, rádobjuk a félfőre vágott hagymát és összesütjük. A hagymás zsiradékon fehéredésig sütjük a dobókockányira darabolt húst, majd belekeverjük a csíkokra metélt ... tovább

Borjú pástétom

A borjúhúst, a tokaszalonnát és a fűszereket bezöldségelt vízben egy órát abáljuk. Leszűrjük és a lében a májat 20 percig főzzük. Közben két tojást keményre főzünk. A zsemléket megáztatjuk a főzőlében és kicsavarjuk. A ... tovább

Mexikói babsaláta

A babot egy éjszakára beáztatjuk, majd másnap friss sós vízben puhára főzzük. Közben a paprikákat és a hagymát kockára vágjuk, a paradicsomot negyedeljük. a kukorica levét lecsöpögtetjük. A bacont csíkokra vágjuk és szárazon ... tovább