Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Amerikai palacsinta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Reggeli, Desszert, Hétköznapi vacsora, Buli, Hétvégi ebéd, Sült, Édes, Meleg, Tejtermékek, Tojás, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
6 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tejbe belekeverjük a felolvasztott, de lehűlt vajat, a felvert tojásokat, a sót és a masszába forgatjuk a sütőporral összeszitált lisztet, sűrű, egyenletes masszát kell kapnunk. Forró palacsintasütőbe öntünk egy kis merőkanálnyi masszát és a serpenyőt döntögetve kistányérnyi koronggá terítjük. Vastagabb legyen, mint a hagyományos palacsinta, kb. 2 perces sütés után fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük aranybarnára. A serpenyőt nem kell olajozni.
Reggelinek, általában vajjal és juharsziruppal tálaljuk.




Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)