Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Lucskos káposzta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 teáskanál borsikafű 0 0 0 0 0 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
60 dkg sertéscomb  160 17.5 23.9 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szalonnát apró kockára vágjuk és zsírjára sütjük, rádobjuk a félfőre vágott hagymát és összesütjük. A hagymás zsiradékon fehéredésig sütjük a dobókockányira darabolt húst, majd belekeverjük a csíkokra metélt káposztát és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Félfövésben hozzáadjuk a borsikafüvet, a finomra vágott kaprot és a paradicsom pürét. Ha megpuhult, az olajból és lisztből készített világos rántással besűrítjük.
A tetejére tejfölt kanalazva, forrón tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)