| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál pirospaprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 3 db
paradicsom |
22 | 1 | 0.2 | 4 | 1.8 | 0 |
| 3 db
zöldpaprika |
20 | 1.2 | 0.3 | 3 | 2 | 0 |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 15 dkg füstölt szalonna | 696 | 9 | 73 | 0 | 0 | 105 |
| 80 dkg
sertéscomb |
160 | 17.5 | 23.9 | 0.3 | 0 | 70 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A szalonnát és a vöröshagymát vágjuk apró kockára, majd a szalonnát süssük pörcösre és a zsírján pároljuk át a hagymát. A falatnyi darabokra metélt húst süssük át a szalonnás, hagymás zsiradékon. Kevés vizet aláöntve pároljuk félpuhára. Keverjük bele a feldarabolt paprikát és paradicsomot, fűszerezzük meg és főzzük készre. A végére jó sűrű szaftja legyen. Ízlés szerint erőspaprikával is készíthetjük