A zöldbabot, egészben és a szétszedett, de héjában hagyott fokhagymát, enyhén sós vízben, félig megfőzzük, majd lecsepegtetjük. Az olajban megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kakukkfűágat, a zöldbabot, ... tovább
A húsféléket felkockázzuk, majd a bacont kiolvasztjuk és a zsírján a finomra vágott hagymát megpirítjuk. Hozzákeverjük a csirkét és a sonkát, közben zúzott fokhagymával és a fűszerekkel ízesítjük. Fedő alatt, kis lángon ... tovább
A tejfölbe belekeverjük a zúzott fokhagymát és ízlés szerint sót. Tegyük félre, amíg a lepény elkészül. Szitáljuk össze a lisztféléket a sütőporral, a sóval és a borssal. Keverjük simára a kefírt a tejszínnel, az olajjal ... tovább
Két narancs héját reszeljük le, majd a levét facsarjuk ki. A narancslébe keverjük bele a mézet, a narancshéjat, a finomra vágott fűszereket, végül sózzuk, borsozzuk meg. A megtisztított garnélákat tegyük zacskóba és öntsük rá ... tovább
A felhevített olajon, pirítsuk enyhe barnulásig, a finomra vágott zellert, répát és fokhagymát. Öntsük rá a paradicsomot a levével együtt és szórjuk bele a fűszereket. Forraljuk kis lángon, amíg besűrűsödik, néha keverjük át ... tovább
Két evőkanál olajban elkeverjük a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A forrásban lévő alaplében a csíkokra vágott répát két percig, a hasonlóan vágott cukkínit egy percig főzzük, majd, lecsepegtetve, félre tesszük. A sonkát ... tovább
Egy evőkanál olajban elősütjük, a kis kockára vágott, előzőleg sózott és borsozott csirkemellet. Két evőkanál, felhevített olajban, megpároljuk a csíkokra, illetve karikára vágott, zsenge zöldségeket, majd félretesszük őket. ... tovább
A csirkemellfiléket sóval, borssal és bazsalikommal meghintjük. Fél szelet baconra fektetjük, majd a vékonyra karikázott paradicsommal beborítjuk. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és fél órát sütjük. Végül a ... tovább
Lehetőleg egyforma, közepes nagyságú gombákat válasszunk. A gombák tönkjét vágjuk rövidre, tegyük el, használjuk fel másra. Forraljunk vizet egy fazékban és dobjuk bele a megroppantott fokhagymát, a szemesborsot. Hagyjuk forrni tíz ... tovább
A paradicsomot hámozzuk meg és magozzuk ki, a húsát vágjuk apró kockára. Hasonló darabokra vágjuk a mozzarellát és a sonkát, majd a finomra vágott bazsalikommal és a reszelt parmezánnal keverjük össze. Közben kevés borssal ... tovább