Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Narancsos füstölt garnéla

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegvérűek 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Előételek, Főétel előtt, Főétel, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Karácsony, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Édes, Gyümölcsök, Hidegvérűek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 ág kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1/2 dl méz 327 0.4 0 81 0 0
4 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
1 kg garnélarák 56 11 0.6 1 0 200
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Két narancs héját reszeljük le, majd a levét facsarjuk ki. A narancslébe keverjük bele a mézet, a narancshéjat, a finomra vágott fűszereket, végül sózzuk, borsozzuk meg. A megtisztított garnélákat tegyük zacskóba és öntsük rá a pácot. A zacskót lógassuk vízzel teli mosogatóba, így a víz kiszorítja a levegőt a zacskó belsejéből. Zárjuk le gumival vagy csipesszel és tegyük hűtőbe egy órára. Csepegtessük le a rákokat és tegyük az előkészített füstölő rácsára. Háromnegyed óra alatt elkészül. Közben a lecsepegett pácot forraljuk fel és dobjuk bele a másik két narancsot, melyeket előzőleg kifiléztünk. Kis lángon, fedetlenül főzzük öt percig.
A garnélákat a narancsmártással és párolt rizzsel kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)