Narancsos füstölt garnéla
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 ág
kakukkfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 csokor
bazsalikom |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1/2 dl
méz |
327 |
0.4 |
0 |
81 |
0 |
0 |
4 db
narancs |
41 |
0.6 |
0.2 |
8.5 |
2.2 |
0 |
1 kg
garnélarák |
56 |
11 |
0.6 |
1 |
0 |
200 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Két narancs héját reszeljük le, majd a levét facsarjuk ki. A narancslébe keverjük bele a mézet, a narancshéjat, a finomra vágott fűszereket, végül sózzuk, borsozzuk meg. A megtisztított garnélákat tegyük zacskóba és öntsük rá a pácot. A zacskót lógassuk vízzel teli mosogatóba, így a víz kiszorítja a levegőt a zacskó belsejéből. Zárjuk le gumival vagy csipesszel és tegyük hűtőbe egy órára. Csepegtessük le a rákokat és tegyük az előkészített füstölő rácsára. Háromnegyed óra alatt elkészül. Közben a lecsepegett pácot forraljuk fel és dobjuk bele a másik két narancsot, melyeket előzőleg kifiléztünk. Kis lángon, fedetlenül főzzük öt percig.
A garnélákat a narancsmártással és párolt rizzsel kínáljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)