Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gyömbéres-görögdinnyés ceviche

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Karácsony, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök, Hidegvérűek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 db garnélarák 56 11 0.6 1 0 200
25 dkg görögdinnye 31 0.5 0.2 6.5 0.2 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
2 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A garnélát forró sós vízben fél perc alatt előfőzzük. Megtisztítjuk, ha kell és felkockázzuk. A dinnyét apróra vágjuk és a finomra metélt lilahagymával, a garnélával és a salátaöntettel átforgatjuk. A lime levét, a finomra vágott chilit és a reszelt gyömbért öntetté keverjük, majd a salátát, friss korianderrrel megszórva tálaljuk.
Pirítóst vagy chipset kínáljunk hozzá.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)