Gyömbéres-görögdinnyés ceviche (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Emese A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Karácsony, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök, Hidegvérűek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A garnélát forró sós vízben fél perc alatt előfőzzük. Megtisztítjuk, ha kell és felkockázzuk. A dinnyét apróra vágjuk és a finomra metélt lilahagymával, a garnélával és a salátaöntettel átforgatjuk. A lime levét, a finomra vágott chilit és a reszelt gyömbért öntetté keverjük, majd a salátát, friss korianderrrel megszórva tálaljuk. Pirítóst vagy chipset kínáljunk hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||