Gyömbéres-görögdinnyés ceviche (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Emese
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Karácsony, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök, Hidegvérűek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 db garnélarák 56 11 0.6 1 0 200
25 dkg görögdinnye 31 0.5 0.2 6.5 0.2 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
2 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A garnélát forró sós vízben fél perc alatt előfőzzük. Megtisztítjuk, ha kell és felkockázzuk. A dinnyét apróra vágjuk és a finomra metélt lilahagymával, a garnélával és a salátaöntettel átforgatjuk. A lime levét, a finomra vágott chilit és a reszelt gyömbért öntetté keverjük, majd a salátát, friss korianderrrel megszórva tálaljuk.
Pirítóst vagy chipset kínáljunk hozzá.