Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Koreai csípős káposztasaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Köretek, Saláták, Főétel előtt, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál földimogyoró olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 evőkanál rizsecet ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 teáskanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
1 db jégcsap retek 0 ? ? ? ? ?
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
2 db sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 fej kínaikel 16 1.2 0.3 2 1.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kínai kelt csíkokra vágjuk, a retket és a répát lereszeljük és az újhagymát, a zöldjével együtt félbe, majd vékony karikára metéljük. A chilit apróra metéljük. Az öntet hozzávalóit elkeverjük, belezúzzuk a fokhagymát, végül a zöldségekkel összeforgatjuk.
Egy órát hűvös, de nem hideg helyen állni hagyjuk és tálaljuk.
Előételnek, köretnek vagy kísérősalátának adjuk asztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)