Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fetás zöldsaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető, Hétvégi ebéd, Köretek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 doboz rukkola 0 ? ? ? ? ?
1 doboz galambbegysaláta ? ? ? ? ? ?
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
1 db kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
1 maréknyi koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
10 dkg fetasajt 635 0.2 70 0.4 0 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lilahagymát finomra vágjuk, az uborkát és a paprikát felkockázzuk, a koktélparadicsomot félbe-negyedbe vágjuk, méretétől függően. A kis darabokra tört fetával, a galambbegysalátával és a rukkolával összekeverjük, majd a többi hozzávalót öntetté keverve, hozzáforgatjuk.
Előételnek vagy grillhúsok mellé köretnek tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)