Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fehérsajtos saláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Főétel mellé, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
10 dkg görög feta 64 3.5 0.5 11.4 0 12
2 maréknyi koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
1 db kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
2 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
1 doboz rukkola 0 ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az uborkát és a paradicsomot felkarikázzuk, a paprikát felkockázzuk, a petrezselymet durvára vágjuk. A fetát a hozzávalókra tördeljük, majd sózzuk és borsozzuk. Citromlével és olajjal megcsepegtetve összeforgatjuk.
Frissen tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)