Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Joghurtos-pórés rukkolasaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel mellé, Főétel előtt, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 db salátauborka 15 1 0.1 1.7 0 0
1/2 doboz koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
1 doboz rukkola 0 ? ? ? ? ?
1 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
5 dkg ementáli sajt 267 27.8 16.3 1.9 0 38
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A joghurtot textil kendőbe öntjük és két órát hagyjuk csepegni. Ezután az olajjal, a zúzott fokhagymával, a citrom lereszelt héjával és kicsavart levével elkeverjük. Közben sóval, borssal ízesítjük. A paradicsomot félbe-negyedekbe vágjuk, a répát lereszeljük, az uborkát meghámozzuk, majd félbevágva a magjait karalábévájóval kiszedjük, ezután legyaluljuk. A pórét félkarikára szeljük. A saláta hozzávalóit az öntettel összeforgatjuk és rövid pihentetés után, a reszelt sajttal tálaljuk. Előételként vagy grillezett szárnyas mellé ajánlom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)