Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kiszir

Nyomtatóbarát változat!
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
10 dkg bulgur 0 ? ? ? ? ?
2 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
1 fél kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 csokor mentalevél 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
6 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint gránátalma szirup 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bulgurt leöntjük kétszeres térfogatú forró vízzel, majd hagyjuk, hogy felszívja. A kis kockára vágott zöldségeket,a chilit (ízlés szerint kimagozva), a finomra aprított zöldfűszereket, a citrom kicsavart levével, az olajjal, a paradicsomsűrítménnyel és sóval, borssal elkeverjük. Végül a kész bulgurral összeforgatjuk. Tájegységenként fokhagymát vagy gránátalma szirupot kínálunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)