Kiszir (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Macskajajra, Tizórai gyerekeknek , Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Zöldség, Gabonafélék, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A bulgurt leöntjük kétszeres térfogatú forró vízzel, majd hagyjuk, hogy felszívja. A kis kockára vágott zöldségeket,a chilit (ízlés szerint kimagozva), a finomra aprított zöldfűszereket, a citrom kicsavart levével, az olajjal, a paradicsomsűrítménnyel és sóval, borssal elkeverjük. Végül a kész bulgurral összeforgatjuk. Tájegységenként fokhagymát vagy gránátalma szirupot kínálunk mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||