Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kapros lazactatár

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Macskajajra, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Halak, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
1 evőkanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
40 dkg lazac 208 20 14 0.2 0 44
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A halat kiszálkázzuk, majd a bőrét lehúzva apróra vágjuk. A finomra vágott kaporral, az aprított kaprival és olajbogyóval elkeverjük. Megfűszerezzük, a citromlével megcsepegtetjük és elkeverve 20 percig hűtőben állni hagyjuk. Tálalókarika segítségével 4 tányérra osztjuk, majd kaporbóbitával és citromszeletkével díszítve tálaljuk. Vajas pirítóst kínáljunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)